En son Yenilikler:Bilgisayar oyunları bölümündeki bazı oyunlar yogun ilgi nedeniye artık kendilerine ait açtıgımız bölümlere taşınmıştır.Yeni açılan başlıklar... Assassins Creed ve Counter strike...
Bilgilendirme: Sitemizinde Admin olarak görev yapan deepanti arkadaşımız uzun süreli görevi hilalden dolayı görevinden alınmıştır.Modaratör olarak görev yapan ADMIN arkadaşımız süpermod olarak görevlendirilmiştir.

    Saray Sarması

    Paylaş
    avatar
    Yağmur

    Cinsiyet : Kadın
    Mesaj Sayısı : 81
    Yaş : 29
    Nerden : Ankara
    Kayıt tarihi : 18/09/08

    Saray Sarması

    Mesaj  Yağmur Bir Çarş. Ara. 17, 2008 1:36 pm

    Saray Sarması


    MALZEMELER
    1 Kg Baklavalik Un
    500 gr Bugday Nisastasi
    4 Adet Yumurta
    5 Çay Kasigi Tuz
    1,5 Su Bardagi Su
    7 Su Bardagi Dövülmüs Fistik
    1 Kg Tereyagi
    Serbet için:
    8 Su Bardagi Seker
    12 Su Bardagi Su

    YAPILIŞ TARİFİ
    Genis bir kapta un, tuz ve yumurtalari bir buçuk su bardagi su ile yogurun.
    Yogurdugunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayirin. Bezeleri merdane ile
    küçük bir tabak büyüklügünde açin. 15 dakika dinlendirin. Dinlendirdiginiz
    hamurlari 8'er gruplar halinde aralarina nisasta serperek üst üste dizin. Bir
    oklava yardimiyla ince yufkalar açin.
    Açtiginiz yufkanin üzerine dövülmüs fistik serpin.
    Yufkayi oklavaya sararak, kenarlarindan büzün.
    Büzdügünüz yufkayi tepsiye dizin. Keskin bir biçak yardimiyla 3 cm'lik
    dilimler halinde kesin. Diger yufkalara da ayni islemi uygulayin. Erittiginiz
    tereyagini yufkalarin üzerine dökün. Yagin fazlasini tepsiyi çok hafif
    egerek, bosaltin. Önceden isitilmis orta isili firinda tatliyi 20 dakika pisirin.
    Serbet için 8 su bardagi seker ile 12 su bardagi suyu, seker iyice eriyene
    dek kaynatin ve sogutun. Sonra sicak tatlinin üzerine dökün. Tatliyi
    soguttuktan sonra servis yapin

      Forum Saati Paz Mart 26, 2017 4:31 am