En son Yenilikler:Bilgisayar oyunları bölümündeki bazı oyunlar yogun ilgi nedeniye artık kendilerine ait açtıgımız bölümlere taşınmıştır.Yeni açılan başlıklar... Assassins Creed ve Counter strike...
Bilgilendirme: Sitemizinde Admin olarak görev yapan deepanti arkadaşımız uzun süreli görevi hilalden dolayı görevinden alınmıştır.Modaratör olarak görev yapan ADMIN arkadaşımız süpermod olarak görevlendirilmiştir.

    MALATYAMIZIN YÖRESEL YEMEĞİ İÇLİ KÖFTE

    Paylaş

    ..destegül YK..



    Cinsiyet : Kadın
    Mesaj Sayısı : 543
    Nerden : istanbul
    Kayıt tarihi : 21/08/08

    MALATYAMIZIN YÖRESEL YEMEĞİ İÇLİ KÖFTE

    Mesaj  ..destegül YK.. Bir Paz Kas. 23, 2008 2:11 pm

    İçli Köfte

    Merhaba Arkadaşlar..Uzun bir aradan sonra yeniden yemeke tarifleriye merhaba.. Burada verdiğim tarifler web sayfamın genel yapısına göre biraz daha özel tarifler oluyor.
    Bu tarifte sevgili kayınvalidem Zekiye anneme ait. Muhteşem bir lezzet. Fotoğrafda tereyağsız gözüküyor çünkü daha hafif olması için biz tereyağ koymuyoruz. Ama arzu ederseniz siz ekleyebilirsiniz. Annem Adana'lı olduğu için oranın usulüyle yapıyor. Aslında çok çeşitli yapılanları da var. Mesela dövme buğdayla yapılanı da var ama annem bunun daha lezzetli ve hazmının daha kolay olduğunu söylüyor. Denerseniz beğeneceğinizden eminim..



    Malzemeler;

    - 2 su bardağı ince bulgur
    - 1 orta boy soğan
    - 1 yemek kaşığı biber salçası
    - 1 çay kaşığı kimyon
    - 1,5 su bardağı irmik
    - 1 dolu tatlı kaşığı tuz

    İçi için;

    - 1/2 kilo kıyma
    - 125 gr margarin
    - 4 orta boy soğan
    - 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
    - 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz
    - 1 çay kaşığı kimyon

    Yapılışı;

    - Bulguru 1 su bardağı su ile ıslatın. 1 saat bekletin.
    - İrmiği ıslatın. Ama çok fazla sulu kalmayacak. Islanmış şekilde bırakın.
    - Soğanı süresonunda bulgurun üzerine rendeleyin.
    - Kimyonu, salçayı ve tuzu ekleyin.
    - İyice yoğurun. Malzeme iyice özleşince irmiği ekleyin. İrmiğide ekledikten sonra yoğurun.
    - Kıymayı margarinle kavurun. Pişince soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin. 2-3 dk kavurun. Baharatları ekleyin. Soğumaya bırakın.



    - Kıyma soğuduktan sonra, bulgurlu harçdancevizden biraz daha büyük parçalar alın ve işaret parmağı ile içini oyun ve iyice incelterek oyun. Kıymalı harçdan 1 yemek kaşığı kadar içine koyup kapatın.




    - Tencerede kaynayan suya 1 tatlı kaşığı limon ekleyin. Tuzunuda katıp köfteleri atın. Tencerenin dibine birikecek şekilde köfteleri katın. Üstüste gelmesin. Tahta kaşıkla hafif kaıştırın.
    - Kaynamaya başlayınca 8 dk bekleyin. Süre sonunda sonunda kevgirle alın.
    - İsterseniz kızarmış tereyağ gezdirip sıcak servis yapın...
    Afiyet Olsun..
    avatar
    || SuVaRi ||



    Cinsiyet : Erkek
    Mesaj Sayısı : 1228
    Nerden : || İstanbuL||
    Kayıt tarihi : 21/08/08

    Geri: MALATYAMIZIN YÖRESEL YEMEĞİ İÇLİ KÖFTE

    Mesaj  || SuVaRi || Bir Paz Kas. 23, 2008 3:24 pm

    OOOO destegül konu süper ve lezzetli ...

    Olsada yesek Smile


    _________________
    LÜTFEN KONULARA YORUM YAZIN!

    Bizimle çalışmak Forum Yönetiminde Yer Almak İstermisiniz?

    ..destegül YK..



    Cinsiyet : Kadın
    Mesaj Sayısı : 543
    Nerden : istanbul
    Kayıt tarihi : 21/08/08

    Geri: MALATYAMIZIN YÖRESEL YEMEĞİ İÇLİ KÖFTE

    Mesaj  ..destegül YK.. Bir Salı Kas. 25, 2008 8:01 pm

    || SuVaRi || demiş ki:OOOO destegül konu süper ve lezzetli ...

    Olsada yesek Smile

    saol abicim sen gel bize ben yaparım sana
    avatar
    !!!AYŞENUR!!!

    Mesaj Sayısı : 54
    Nerden : evden:)
    Kayıt tarihi : 04/10/08

    Geri: MALATYAMIZIN YÖRESEL YEMEĞİ İÇLİ KÖFTE

    Mesaj  !!!AYŞENUR!!! Bir Cuma Kas. 28, 2008 9:53 pm

    süper bişi ben yedim bilmeyenler öğrenip yapsınlar tavsiye edilir Very Happy

    Sponsored content

    Geri: MALATYAMIZIN YÖRESEL YEMEĞİ İÇLİ KÖFTE

    Mesaj  Sponsored content


      Forum Saati Paz Mayıs 28, 2017 11:43 am